About Us

Зa нас:

Компанията 2М Трейдинг успешно развива  свойте възможности за доставка на продукти и решения за измерване на линейни и повърхностни величини с най-голяма точност, като се явява дистрибутор на следните производители:

Измервателна техника

- MICRO VU (USA) – Micro-Vu Corporation проектира и произвежда широка гама от измервателни, включително автоматизирани и ръчни видео системи и оптични компаратори. Тези безконтактни и контактни измервателни  системи използват видео или сонда за извършване на 2D и 3D измервания с висока точност . Клиентите на Micro-Vu използват машини за осигуряване на качеството на своята продукция и входящ контрол. Сред клиентите са лидери в областите  Автомобилостроене, Електроника, Медицинска техника, Военна техника, Пластмаса и Металообработване. Системи за видео измерване на Micro-Vu се използват за диагностика на най-различни материали, части и възли, от ламарина за PCBs до компютърни чипове. Мотото на компанията е – „Ако можете да го видите, ние можем да го измерим.”

- WENZEL Präzision (Germany) - Wenzel Präzision GmbH е основана през 1968 г. от Werner Wenzel. От основаването си, Wenzel Präzision се превърна в един от водещите производители на координатни измервателни машини в света. Името “Венцел” е синоним на най-голяма точност и иновации в областта на метрологията. Водещи компании в автомобилната индустрия, машиностроенето, космическата индустрия, преработвателната индустрия се доверяват на качеството, направено от Венцел.

- KREON (France) – Kreon Technologies разработва, произвежда и продава решения безконтактни измерване за индустриални приложения като обратен инженеринг, бързо прототипиране, инспекция и контрол на качеството на произвежданите части. Kreon 3D лазерни скенери и свързания с тях софтуер се използват, за да доведат до решаване на проблемите на проектирането и контрола на качеството на продуктите по цялият им производствен процес.  Необходимостта от изследване и контрол на отклонения е била критична на всички етапи от цикъла на проектиране и производство на продукта. Непрекъснато нарастващата сложност на формите, разнообразието от материали, съкратените срокове за производство и минимални разходи са елементи, които стимулират търсенето на оптимизация на средства за контрол на качеството. Kreon разработи, в сътрудничество с водещи компании, метрологичен софтуер и решения, които комбинират безконтактно (лазерни скенери) и контакт (сензорни сонди) измервателни технологии. Лазерните скенери Kreon 3D позволяват не само да се визуализират отклонения между частта и нейната CAD документация с един поглед (цветни карти), но и да изпълняват в реално време проверка на геометрични образувания.

- MITAKA (Japan) –  Производител на уреди за визуално наблюдение и оптически измервания като телескопи, микроскопи, медицински уреди.  

- MAHR (Gernany) – MAHR е основанa през 1861 в Германия и със своята 150 годишна история се е утвърдил като световен лидер в областта на измервателни инструменти и спезиализирани системи за измерване и контрол. MAHR предлага пълна гама от оборудване за измерване на производството. Измервателните устройства на MÁHR, от дебеломери до оптично-тактилни устройства, работещи в нано обхвата са приложими в автомобилната индустрия, машиностроенето, прецизното уредостроене, оптичната промишленост, както и в научно-изследователска дейност за точното измерване на допуски и отклонения на дължини, форми и детайли на повърхността. Прецизните ръчни измервателни инструменти като шублери, микрометри, измервателни часовници, въртомери и други се произвеждат под търговските марки на дружеството: Millimess, MarCator, MarCal, Digimar, Micromar. Измервателните системи за дължина – Millimar, за грапавост – MarSurf, за форма – MarForm, зъбни колела – MarGear, за валове – MarShaft са само част от продуктовата гама.

- Aeroel (Italy) –  разработва и произвежда високоточни лазерни микрометри и уреди за безконтактно измерване и контрол. Подходящи за измерване на всички видове ротационни детайли. 

Инструменти

- KUKEN (Japan) – Водещ производител на пневматични инструменти за сглобяване на различна продукция от автосервизи до тежко машиностроене и строителство на мостове. Един от основните клиенти на KUKEN са производителите на пътно-строителна техника KOMATSU  

- TOHNICHI (Japan) – един от най-големите производители на динамометрични  ключове, отвертки, прибори за калибровка. Компанията Tohnichi владее повече от 80% пазара в Япония и около 30% в Европа. Именно с тези инструменти се сглобява продукцията в заводите на TOYOTA, KOMATSU, MAZDA, SUBARU по целия свят. Специалистите на TOYOTA съвместно с TOHNICHI   реализираха на първи етап системата POKAYOKE, която позволява да се повиши качеството на сглобките на автомобили на конвейра. Широко известното Японско качество, в много случай се дължи и на инструментите на Tohnichi.

През времето на работа с водещи Български предприятия и компании ние получихме уникален опит, който ни позволява да разберем потребностите и желанията на нашите клиенти. Ние не само продаваме измервателна техника, ние обезпечаваме нейната успешна и непрекъсната работа с монтаж, проверка, обучение, сервизно обслужване, ремонт и консултации по провеждането на измерванията. Ние сме не само доставчик, но и партньор и помощник на  нашите клиенти, за достигане на все по-високите цели, които те поствят пред себе си.